Deze lingerietrends voor de lente/zomer wil je zien.

Zoals er zoveel lichaamstypes zijn, zo zijn er ook oneindig veel lingeriesoorten en -maten. Het belangrijkste is dat lingerie jóu energie geeft; dat je met een fijn gevoel voor de spiegel kunt staan omdat je jezelf er goed in voelt. Het geeft het vrouwelijk lichaam net dat ‘beetje meer’ en lingerie staat charmant; en die elementen, daar krijg jij een stralend uiterlijk van! Hoog tijd om vooruit te blikken op de modetrends voor de zomer van 2022.

Kleur

Dit jaar is lingerie vooral kleurrijk. Naast de zomerse outfits volgens de laatste mode, wordt er volop geëxperimenteerd met lingeriekleuren: van groen en oranje tot klassiek rood, het draait om felle kleuren die opvallen. Een kleur die je veel gaat zien deze zomer, is groen. Kies voor een prachtige lichtgroene tint, zoals de Delight van Prima Donna (perfect onder lichte kleding!) of ga voor een sprekende Avero in de Apple Sorbet van Marie Jo. Doet ook goed voor je humeur.

Bloemen broderie

De romantische bloemenbroderie is een echte trend van dit seizoen. Deze versiering straalt eindeloze luxe uit en staat iedereen goed. Een feestje om aan te hebben! De bloemenbroderie vind je dit seizoen terug in echte voorjaarskleuren zoals geel, groen of oranje. Ga voor een glinsterende bloemenbroderie zoals de Ettie of de Nagae van Marie Jo, of een elegante Las Salinas van Prima Donna. Ook met de Efforia van Prima Donna Twist zit je gegarandeerd goed.

Comfort

Het is niet alleen belangrijk om goed zittend ondergoed te dragen, maar ook bepalend voor het zelfvertrouwen dat we uitstralen. We weten allemaal dat wat je onder je kleding draagt, net zo belangrijk is als je kleding zelf: lingerie vormt de foundation van onze kleding. Een slip of bh die niet goed zit kan een ongemakkelijk, en oncomfortabel gevoel geven. Daarom is monochrome en minimalistische lingerie een sterke trend in de lingeriesector. Het simpele karakter benadrukt het verlangen naar comfort door middel van ontwerpen die zijn gemaakt om te doen vergeten dat je lingerie draagt. Kies de zachte opties van Mey of Hanro voor een optimaal draagcomfort.

Kant

Kant is onlosmakelijk verbonden met lingerie en dit seizoen zal daar niets aan veranderen. Integendeel, in de tijd van no-bra wordt lingerie meer dan ooit een plezierige aankoop en lijkt kant dat plezier alleen maar te versterken; kant kunnen we immers al seizoenen lang niet wegdenken uit het collectiebeeld van menig lingeriemerk. Kant is er in veel verschillende varianten: van bloemen- tot grafisch kant en nog veel meer. De Franse lingeriemerken Empreinte en Aubade zorgen voor pure elegantie en sensualiteit.

Retro

Ze zijn terug van weggeweest: de klassieke balconette-beha en de slips met hoge(re) uitgesneden taille. Lingeriemerken grijpen terug naar decennia geleden; de string verliest aan populariteit en de shorts en tailleslip winnen terrein. Ga bijvoorbeeld voor een balconette-beha van Marie Jo met kanten details en/of felle kleuren.

Schouderbandjes

Wist je dat jouw borsten voor circa 10 procent steun ontvangen van de schouderbandjes? Alle reden om daar extra aandacht aan te besteden. De schouderbandjes mogen gezien worden. Wat dacht je van dé klassieker van Marie Jo, de Tom? Ook bij Freya en LingaDore ben je verzekerd van prachtige schouderbandjes. Extra mooi bij een brede halslijn of dat leuke, zomerse jurkje.

Gerelateerde nieuwsberichten